Per Bach Laursen 

Borgmester
E-mail: [email protected]
Telefon: 2048 8742 Hej, jeg hedder Per Bach Laursen. Jeg er borgmester i Vesthimmerland Kommune og stillede i 2021 op til endnu en periode i spidsen for et samarbejdende Byråd. Samarbejde er for mig alfa og omega, og vi har opnået meget de sidste fire år. Den kommunale økonomi er i topform, og det har betydet stabilitet og arbejdsro i kommunens institutioner til glæde for alle i Vesthimmerland. 

Samtidig har vi været i stand til at investere på vigtige områder som renovering af vores folkeskoler, Ungemiljø Hotspot, Svømmecenter Vesthimmerland, hvor er anlægsarbejdet påbegyndes her i efteråret, udvikling af boligområder, almene boliger og områdefornyelse.

Investeringer betyder arbejdspladser og befolkningsfremgang, og bl.a. derfor glæder jeg mig til at fortsætte arbejdet med at skabe rammer, der kan styrke den positive udvikling, vi ser, med store investeringer i private virksomheder.

Jeg er en ung mand fødtr i 1962, gift med Brith, og sammen har vi fire drenge, Mathias, Malthe, Mads og Magnus. Vi bor på Lundgaard i Overlade, hvorfra familien driver landbrug. Jeg er uddannet Agrarøkonom, har aftjent min værnepligt i Livgarden og boet i henholdsvis England, USA og Sønderjylland – foruden selvfølgelig Vesthimmerland, hvor jeg blev valgt til Byrådet første gang i 2010, og til borgmester i 2017.

Jeg er liberal af sind og opdragelse. Jeg værdsætter det frivillige initiativ og foretagsomhed. Frihed, frisind og fællesskaber har stor værdi for mig. Jeg er optaget af, at vi som mennesker har ret til at være forskellige - politisk, religiøst og seksuelt - og at vi kommer længst ved at lytte til og bruge hinanden.